Plissé / Duettes

Wat is een plissé

plisse01Naast het rolgordijn, de vitrage en het vouwgordijn kennen we ook nog de plisségordijnen. Plissé en Duettes zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Neem voor een goed advies contact op met Arjan Poelarends Woning- en Projectstoffering.Voor veel mensen waarschijnlijk een nog onbekend begrip. De plisségordijnen zijn te vergelijken met de vouwgordijnen. De stof heeft een zigzagvorm en ziet er uit als een mix tussen jaloezieën en gordijnen.

De gordijnen zijn zeer geschikt voor de gewone ramen, maar ook toe te passen op speciale ramen zoals dakramen, schuine ramen, driehoek ramen en serres.

 

Wat is een duette

plisseDuette is een honigraat vormige plisse die naast extra verduisterend ook nog eens isolerend is, zowel wat betreft temperatuur als geluid.

Verschil tussen plissé en duette

Plissé is raamdecoratie, welke bestaat uit één groot stof, wat d.m.v. van plooien versteld kan worden. Plissé is dus éénlaags, daar waar duette uit 2 lagen bestaat. Het voordeel van plissé en duette is, dat het voor veel verschillende raamdecoraties gebruikt kan worden; zoals bijvoorbeeld dakramen. Het voordeel van duette is dat, doordat deze tweelaags is, men geen gaatjes door de stof ziet lopen. Dit houdt in dat, bij de verduisterende Duette varianten, totaal geen lichtinval is, terwijl bij de verduisterende stoffen licht door de gaatjes binnenkomt; ondanks de stof zelf wel voor 100% verduisterend is. Ook geldt dat duettes enkel zonder zijgeleiding uitgevoerd kunnen worden.

Mogelijkheden

De gordijnen zijn leverbaar in veel verschillende stoffen. Ze zijn er zowel in verduisterende, transparante als gemetalliseerde stoffen. Door de verschillende mogelijkheden van zijn de gordijnen aan te passen aan elk interieur.

Onderhoud

Plissé / duette gordijnen kunt u zelf reinigen door ze in bad met koud water te wassen. Hang ze daarna weer op om te drogen.

Neem voor een goed advies contact op met Arjan Poelarends Woning- en Projectstoffering.

Plissé