Jaloezieen

Horizontale jaloezieën zijn een functionele en decoratief ogende raamdecoratie en in een groot aantal kleuren en met vele afwerkingsmogelijkheden verkrijgbaar. Zo zijn er lamellen met een suède look, hamerslag structuur of geperforeerde dessins. U bepaalt zelf heel eenvoudig de mate van lichtinval en zorgt daarnaast voor een optimale privacy, terwijl u wel een vrij uitzicht naar buiten heeft.
Jaloezieen

Onderhoud

Horizontale jaloezieën van hout of aluminium kunt u het makkelijkst schoonmaken door ze, in dichte stand, eerst af te stoffen met een stofdoek of plumeau. Zo haal je het ergste stof en vuil van de houten of aluminium jaloezieën af.

Daarna neemt u een washand met schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld allesreiniger, en maakt de jaloezieën een voor een schoon. Een lamel tussen duim en wijsvinger en u maakt hem meteen schoon aan de boven en onderkant. Dit is wel een werkje maar dan worden de jaloezieën wel goed schoon.

In plaats van allesreiniger kunt u ook gebruik maken van wasverzachter.  Hierdoor blijft er een beetje wasverzachter op de houten of aluminium jaloezieën zitten waardoor ze glimmen en er komt minder snel aanslag op.

Uit ervaring is gebleken dat speciale borsteltjes, swiffers ed. niet zo heel goed werken voor het schoonmaken van houten of aluminium jaloezieën..